Anti-virus

Beveiliging en anti-virus

Een computervirus of malware is software die bijna altijd schadelijk is voor de computer en de gebruiker hiervan. Malware is de verzamelnaam van allemaal kwaadwillende software zoals spyware, wormen, adware, ransomware (gijzelsoftware) en virussen.

Deze programma's staan vaak ongemerkt op de computer en kunnen er voor zorgen dat er onbewust allemaal gegevens naar kwaadwillende mensen worden gestuurd. In sommige gevallen zorgen ze er zelfs voor dat de computer helemaal niet meer werkt.

Gelukkig is het in de meeste gevallen mogelijk om de computer weer schoon te maken als deze is besmet. Maar soms is de malware zo ernstig dat er niks anders opzit dan de computer te voorzien van een schone Windows installatie. Vaak betekent dit verlies van data.

Beter is het om te voorkomen dat er een virus op de computer of laptop kan komen. Dit kan door goede anti-virus en malware software te gebruiken en er voor te zorgen dat het systeem helemaal up-to-date is met zijn updates.  Een goede manier om er voor te zorgen dat uw computer veilig is, is onze Computer-APK. U kunt ook bij ons terecht voor het aanschaffen van goede anti-virus software.

Heeft u nu toch een virus en wilt u deze graag verwijderd hebben? Neem dan contact op of maakt direct online een afspraak.